Keuken kopen?

Waar moet u allemaal op letten bij het kopen van een nieuwe keuken? Wij begrijpen dat het een spannende aankoop is waar u uiteindelijke heel lang plezier van wilt hebben. Daarnaast komt u erachter dat er eindeloos veel mogelijk is waardoor keuzes maken lastig kan zijn. Het is belangrijk goed te oriënteren en advies te vragen bij een deskundige adviseur welke u kan helpen met het maken van de juiste keuzes.

Wat kost een complete keuken?

Oke, u heeft besloten om een nieuwe keuken te gaan aanschaffen, maar wat kost een complete keuken eigenlijk? Hier is niet perse een standaardprijs aan te hangen. Een keuken prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaald de nieuwe indeling van de keuken vaak ook voor een deel de prijs. Een rechte keuken vergt doorgaans minder voorbereidend werk dan een open keuken met kookeiland erin. Hier moeten namelijk meer leidingen en stroom worden aangepast. Ook het formaat van de keuken heeft erg veel invloed op de prijs. In een grote woonkeuken met kastenwand en kookeiland zitten namelijk veel meer keukenkasten en ligt doorgaans een groter aanrechtblad op dan in een kleine keuken. En dan hebben we nog de apparatuur, ook hierin zit erg veel verschil. Ben u iemand die graag kookt of gaat u vaker voor kant-en-klare maaltijden? Dit zal mede bepalen welk deel van uw budget gebruikt gaat worden voor de keukenapparatuur.   Bij Jan van Sundert koopt u al een complete keuken voor circa €3999,- (exclusief montage). Gemiddeld kost een wat luxere keuken inclusief montage ergens tussen de €7000,- euro en €14000,- euro.

Een kleine keuken of een keuken met kookeiland?

Nu u weet wat een gemiddelde keuken kost kunnen we door naar de volgende stap. De indeling van de keuken. Wat zijn hierin de mogelijkheden? Welke opstelling past het best in uw situatie? Een veel gekozen keukenopstelling is die met een kookeiland. Een keuken met een kookeiland geeft vaak een erg luxe uitstraling en zorgt voor een extra werkruimte. Omdat deze situatie in een kleine keuken niet altijd mogelijk is wordt er in deze situatie dan ook vaker gekozen voor een hoekkeuken of rechte keuken al dan niet met een kookeiland of schiereiland. Ook een open keuken ofwel woonkeuken zijn erg populair. Zo wordt de keuken echt onderdeel van de woonkamer en is uitstraling en design hierin nog belangrijker. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijke indelingen. Onze adviseurs ontwerpen graag uw complete keuken met betrekking tot uw persoonlijke situatie.

Keukens in iedere stijl

Welke keukenstijl spreekt u het meeste aan? Een moderne keuken geeft doorgaans een andere sfeer mee dan een landelijke keuken. Het is erg belangrijk om u alvast goed te oriënteren omtrent de stijl van de nieuwe keuken. Vaak sluit de stijl van de keuken goed aan op de sfeer in de rest van de woning, zeker wanneer het gaat om een open keuken. Hieronder omschrijven we kort de meest populaire keukenstijlen van dit moment te weten : Landelijke keuken, moderne keuken, houten keukens en zwarte keukens.

Moderne keuken

Een moderne keuken past veelal in de meeste type woningen. U kunt uw nieuwe keuken namelijk zo modern maken als u zelf wilt. Zo kan een keuken met een houten front en een betonlook werkblad evengoed als modern doorgaan als een hoogglans witte keuken met zwart composiet aanrechtblad. Een moderne keuken is daarom de meest toegankelijke en direct ook de meest populaire keukenstijl op dit moment. Uw landelijk woning inrichten met een wat moderne keuken is dus zeker mogelijk. Kies voor een greep loos hoogglans wit keukenfront met een houten keukenblad en zwarte accenten. Zo vloeien de landelijke elementen moeiteloos door in uw landelijke sfeer. Toch liever echt een strakkere keuken qua stijl? Geen probleem. Kies dan voor een wat meer design keuken met strakke vormen en materialen zoals bijvoorbeeld deze RVS designkeuken. Alles is mogelijk!

Landelijke keuken

Nog steeds een veelvuldig gekozen type keuken is de landelijke keukenstijl. Een landelijke stijl kenmerkt zich vooral door het gebruik van natuurlijke materialen, hout elementen en keukenfronten met een kader. De vormen zijn over het algemeen minder strak en ook kiest men eerder voor een opbouwgreep dan voor een greep loos keukenfront. Binnen de landelijke keukens zijn er ook weer tal van stijlen. Zo kunt u de wat klassiekere kant op, maar ook zeker voor een wat modernere stijl kiezen. De landelijke keukenstijl is daarom een ideale uitvalsbasis voor de meeste keukenontwerpen en is daarom erg populair.

Houten keuken

Een houten keuken mag zeker niet ontbreken in de lijst met meest gekozen keukens op dit moment. Dit type keuken geeft doorgaans een erg warme en gezellige uitstraling. Een houten keuken biedt daarnaast tal van mogelijkheden omtrent de verschillende stijlen. Zo kan een houten keuken prima toegepast worden in zowel een moderne als in een landelijke keukenopstelling. Binnen de houten keukens maken we onderscheidt tussen de wat duurdere massief houten keukens en de over het algemeen wat voordeligere fineer houten keukens. Welke soort het beste u past hangt af van het budget, uw wensen en het gebruik. Zo heeft een massief houten keuken meer onderhoud nodig dan een fineer keuken. Onze adviseurs kunnen u hierin een goed advies geven.

Zwarte keuken

Deze tijdloze zwarte variant op een complete keuken is op dit moment een erg populaire keukenstijl. De zwarte elementen uit de keuken kunnen werkelijk overal toegepast worden. Een veel gekozen variant is die met zwarte keukenfronten in combinatie met een houten werkblad. U creëert hier een erg stoere keuken mee die ook nog eens in nagenoeg ieder interieur past. Ook een volledig zwart keuken is populair, dit betekend dus zwarte fronten en een zwart keukenblad. Zelfs de keukenkraan, spoelbak en apparatuur kunnen allemaal in het zwart geleverd worden.

Keukeninspiratie en ideeën

Aan keuken inspiratie bij Jan van Sundert geen gebrek. In de ruim 5500m2 grote showroom van Jan van Sundert te Etten-Leur vindt u meer dan 100 complete keukenopstellingen. Van moderne keukens tot landelijke en zowel kleine keukens als ruim opgestelde open keukens met kookeiland. Er zit dus altijd iets voor u tussen. En wat alvast handig is om te weten: Bij Jan van Sundert kunt u bijna iedere keukenopstelling aanpassen naar eigen wensen, smaak en budget. Ziet u bijvoorbeeld een hoekkeuken helemaal in uw stijl, maar is er slechts ruimte voor een rechte keuken? Geen probleem. En dankzij ons 3D teken programma ziet u direct hoe de keuken welke u in gedachten heeft er in uw situatie uit komt te zien. Daarnaast kunt u keuken ideeën en inspiratie opdoen via onze Pinterest pagina. Ook geven wij tip, tricks en nieuwtjes omtrent de aanschaf van een nieuwe keuken op onze Facebook en Instagram pagina.

Van keukenontwerp tot montage

Inmiddels heeft Jan van Sundert al meer dan 50 jaar ervaring in de levering en plaatsing van keukens. Wij werken enkel met eigen personeel en zijn geen onderdeel van een keten maar een echt familiebedrijf waar afspraak nog afspraak is. Kom dus snel langs of maak direct een afspraak en laat u inspireren, informeren en adviseren omtrent de aanschaf van uw nieuwe keuken. Wij helpen u graag van A tot Z aan uw droomkeuken!

Onze tevreden klanten

Select the kitchen on our site
Book an appointment with us
Visit our showroom for better feel
Get delivery in 10-12 weeks
Let's Book an appointment
BEZOEK ONZE SHOWROOM
Gewoon goed in keukens, badkamers en tegels
Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur 0765048800